Domotica

Wat is domotica

Domotica is een verzamelnaam voor allerlei elektrotechnische toepassingen die helpen om het dagelijks leven comfortabeler en eenvoudiger te maken.
De toepassingen hiervan lopen erg uiteen; van een veiligere woonomgeving, tot gemak en comfort in en om uw woning tot technische oplossingen zodat u lang thuis kunt blijven wonen.

Veiligere woonomgeving middels domotica

Een veilige woonomgeving is natuurlijk een fijn gevoel. Domotica kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld camerabewaking, sensoren voor verlichting of communicatie op afstand. Enkele voorbeelden:

Intercom: de intercom-installatie en het openen van de deur of poort koppelen met je smartphone. Geen ongewenste gasten op waar je deur voor open doet. Ook op afstand op je smartphone te bedienen.

Verlichting: laat verlichting automatisch aan gaan als het donker wordt en uit als bij zonsopgang. Of kies voor bewegingssensoren zodat verlichting aan gaat als er beweging is. Tevens een goed moment over te gaan naar ledverlichting!

Gemak en Comfort

Gemak dient de mens – dat is met domotica zeker het geval. Laat de zonwering automatisch dicht gaan als dat nodig is, stel tijdklokken in als u op vakantie bent of maak voorkeursscenés aan voor een filmavond, diner met vrienden of de juiste verlichting voor een thuiswerkdag.

Wij werken met Gira ENet als domoticasysteem, wat vele opties biedt om uw leven nog comfortabeler te maken!

ENet SMART HOME:
‘Of het nu voor nieuwbouw of modernisering is – ENet is het draadloze systeem voor de toekomst voor slimme netwerkkoppeling en besturing van de huistechniek in koopwoningen of huurwoningen tot 140 m². Met ENet heeft een samenwerkingsverband van toonaangevende aanbieders een fabrikant-overkoepelende branchestandaard ontwikkeld, die zich al in veel huishoudens heeft bewezen. Met ENet SMART HOME is nu een nieuwe uitbreiding van het ENet-​systeem beschikbaar. Deze biedt de mogelijkheid de huistechniek comfortabel onderweg via smartphone te besturen en te bewaken. Thuis of onderweg – altijd en overal absoluut beveiligde gegevens!

Met de laatste update van de ENet SMART HOME server is het systeem ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistent. Zodoende kunnen verlichting, zonwering en scènes nu ook via spraakopdrachten worden bestuurd.
Met de ENet SMART HOME app de huistechniek onderweg besturen

De ENet SMART HOME app is intuïtief te bedienen en maakt de besturing van uw huis tot een regelrecht genot. De besturing blijft altijd gelijk – ongeacht of u thuis bent of de besturing onderweg op afstand gebruikt. Met de app kunnen afzonderlijke functies worden geactiveerd, maar er kunnen ook diverse tijdschakelklokken, waaronder een astrofunctie en als-​dan-regels worden geconfigureerd. Zo wordt het leven binnen uw vier muren nog aangenamer.’

Domotica in de zorg

Domotica wordt ook toegepast voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen en in speciale doelgroepen in de zorgbranche, zoals mindervaliden. Beide doelgroepen die met wat hulp graag zelfstandig blijven wonen. Domotica vormt een goede toegevoegde waarde op dit gebied.

De mogelijkheden om domotica te gebruiken bij zorgbehoevenden is groot, de toegevoegde waarde misschien nog wel groter. Dit kan uiteraard in speciale zorgwoningen of complexen, maar zeker ook in uw eigen woning. Want waarom verhuizen, als u met een beetje technische hulp nog erg fijn in uw eigen woning kunt blijven?!

Toepassingen:
– Intercom met bediening op afstand en/of spraak
– Spraak gestuurde aansturing van o.a. verlichting, zonwering, gordijnen
– Camerasysteem
– Alarmsysteem
– Bewegingsmelders voor verlichting
– LED-verlichting of led-strips voor betere coördinatie in de nacht

Heeft u interesse?
We komen graag bij u langs om uw wensen en ideeën te bespreken.
En kijkt u ook eens op de website van Gira ENet en van Thuiscomfort voor meer inspiratie:
https://partner.gira.com/nl_NL/systeme/enet-smart-home/features.html
www.thuiscomfort.nl