Laadpaal installeren

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden, zowel met de auto als op de fiets, wordt steeds populairder. Uiteraard is het dan handig dat u de auto óf de fiets ook kunt opladen. Wij kunnen u adviseren over welk laadpunt voor u het meest geschikt is, en welke aanpassingen u in de meterkast nodig hebt. Vervolgens leveren en installeren wij de laadpunten voor u, zowel privé als zakelijk.

Er zijn verschillende laadpalen verkrijgbaar, voor verschillende omgevingen en situaties.

Wilt u uw auto alleen thuis opladen óf ook op de zaak? mag dit de gehele nacht duren of moet dit sneller? En wilt u verrekenen op kosten van het bedrijf of is het voor privégebruik? Allemaal keuzes en opties die gemaakt kunnen worden bij aanschaf van een laadpaal.

Zijn er verschillende laadpalen?

Er zijn verschillende laadpalen verkrijgbaar van heel veel verschillende merken. Wij werken vooral met het merk EVBox; verschillende types voor diverse situaties, installatie- en gebruikersgemak, online-verrekening mogelijk en bedienbaar via een app.

Wanneer u zelf een specifieke laadpaal of merk (bijv. voor TESLA) wenst toe te passen is dit uiteraard geen probleem.

De opties:

Wandmodel of paal

Afhankelijk van de plaats waar u het laadpunt of laadpaal gemonteerd wilt hebben, is het mogelijk te kiezen voor een wandmodel of staande paal. Bij beide zijn enkele of dubbele aansluitingen mogelijk. Tevens kan een paal gemonteerd worden op bestrating of in de grond met een sokkel.

Enkel of dubbele uitvoering

Bij een enkel laadpunt kan er 1 auto tegelijk worden geladen.

Wanneer u meerdere auto’s tegelijk wenst te laden (bijv. bij uw kantoor waar meerdere medewerkers elektrisch rijden) kunt u kiezen voor een dubbel laadpunt. Er bestaat dan een mogelijkheid om 2 auto’s tegelijk te laden, al dan niet op dezelfde elektra-groep. Ook kan er LOAD BALANCING worden toegepast – een smart systeem om 2 auto’s samen te laden, zonder dat de meterkast overbelast raakt.

Met of zonder laadkabel

U kiest een laadpunt mét of zónder laadkabel aan het laadpunt. Heeft u een afgesloten oprit of parkeerterrein? Mét laadkabel aan het laadpunt geeft u een stuk gebruikersgemak en comfort – u hoeft immers niet elke keer de losse laadkabel uit uw auto te halen.

Hangt het laadpunt op een toegankelijke plek of in het zicht? Dan adviseren wij een laadpunt zonder vaste laadsnoer.

Beveiliging en vergrendeling

Alle oplaadpunten zijn vergrendelbaar door middel van RFID. U hebt de keuze of u dit wel of niet wilt gebruiken of het laadpunt instelt op AUTOSTART.

Bij elk laadpunt krijgt u een laadpas en/of sleutelhanger welke gebruikt kan worden om het laadpunt te ontgrendelen bij gebruik.

Verrekening stroomverbruik

Bij gebruik van een laadpas kan worden ingesteld dat het stroomverbruik online wordt bijgehouden, zodat er achteraf verrekening kan plaatsvinden. Er zit dan een KWh-meter ingebouwd in de laadpaal welke via 4G wordt uitgelezen. Voor deze functie dient wel een abonnement te worden afgesloten bij EVBox.

Verschillende kleuren behuizing

Standaard is de behuizing van een laadpunt wit of zwart. Echter is het bij bepaalde types mogelijk om de laadpaal geheel in huisstijl-kleuren te bestellen tegen een kleine meerprijs.

Hoe gaat de installatie van een laadpaal?

Een laadpunt voor een elektrische auto heeft een aparte groep nodig in de meterkast. Of deze ruimte aanwezig is in de bestaande meterkast of dat deze uitgebreid moet worden, komen wij graag bekijken.

Vervolgens wordt er een stroomkabel gelegd vanuit de meterkast naar locatie van de laadpaal. Soms komt hier ook graafwerk bij door de tuin of moeten er tegels van de oprit uit. Wij adviseren u hierover als wij een opname komen doen.

Daarna wordt de laadpaal gemonteerd en aangesloten.

Als laatste stellen wij samen met u de specifieke voorkeuren in de laadpaal in via de app. Denk hierbij aan uw persoonlijke/zakelijke gegevens voor verrekening, maximale laadstroom en of u via een pas gaat ontgrendelen of liever gebruik maakt van de autostart-functie.

Wat is de laadtijd van een laadpaal?

De laadtijd hangt af van het type auto in combinatie met het beschikbare vermogen.

Welk laadpunt toepasbaar is, hangt dus af van het type auto én het beschikbare vermogen in de meterkast. Immers mag het laadpunt en de elektrische auto niet meer stroom verbruiken dan je beschikbaar hebt. Wij adviseren u hier uiteraard in.

Op het moment dat wij een voorstel maken, kunnen wij ook voor u nagaan wat de gemiddelde laadtijd is voor u auto in de specifieke installatie.

Bij u thuis

Zakelijk