Inspecties

NEN3140 inspecties

NEN3140 inspecties worden 1 keer per jaar uitgevoerd voor gereedschappen en 1keer per 5 jaar voor gebouwen. Beide inspecties kunnen wij voor u uitvoeren.

Uiteraard krijgt u van ons na afloop een inspectierapport en kunnen wij in overleg met u direct reparaties uitvoeren.

Inspectie NEN3140 gebouw

Wij kunnen voor u NEN3140 inspecties uitvoeren voor gebouwen gebonden elektra-installaties. Hierbij test onze elektricien en tevens keurmeester de juiste en veilige werking van o.a. wandcontactdozen, aansluitpunten, meterkasten, bekabeling, licht- en krachtstroom. Na deze inspectie ontvangt u van ons een keuringsrapport met hierin de geconstateerde afkeuringen (als die er zijn). Pas na reparatie van deze punten is het mogelijk een goedkeuringsrapport te ontvangen.

Inspectie NEN3140 gereedschap

Elektrisch handgereedschap, zoals boormachines, slijptollen en zaagmachines dienen 1x per jaar te worden gekeurd. Al dit gereedschap wordt geïnventariseerd en genummerd. Bij deze keuring wordt gekeken naar de elektrische werking, maar ook naar veiligheid tijdens gebruik; is alles nog compleet en heel.
Na deze inspectie ontvangt u van ons een keuringsrapport met hierin de geconstateerde gebreken per gereedschap (als die er zijn). Pas na reparatie van deze punten is het mogelijk een goedkeuringsrapport te ontvangen.
Ook voor scope 8 en scope 10 inspecties kunt u bij ons terecht. deze keuringen zijn een aanvulling op de bekende NEN3140 inspectie en met name scope 10 heeft betrekking op de brandrisico’s die er in een pand aanwezig zijn in combinatie met de elektrotechnische installatie.

Na deze inspectie ontvangt u van ons een keuringsrapport met hierin de geconstateerde afkeuringen (als die er zijn). Pas na reparatie van deze punten is het mogelijk een goedkeuringsrapport te ontvangen.

Toepassingen

  • NEN3140
    • Gebouwen
    • Gereedschap

Referenties

  • Gemeente Moerdijk
  • Komans Vishandel
  • Baru